Značenje i karakteristike ihtiofaune rijeke Ilove (središnja Hrvatska) - Jelić, Dušan, biolog (Array, 2009)
U razdoblju od travnja do listopada 2006. obavljeno je istraživanje ihtiofaune rijeke Ilove na području Bjelovarsko–bilogorske županije. Ustanovljena je prisutnost 28 vrsta riba iz 10 porodica. Najbrojnija je porodica Cyprinidae (18 vrsta), a slijede Percidae (3 vrste) i Cobitidae (2 vrste). Prema udjelu u ukupnoj brojnosti najzastupljenije su dvoprugasta uklija (Alburnoides bipunctatus) (17,4%), bodorka (Rutilus rutilus) (15,7%) i babuška (Carassius gibelio) (12,8%). U ukupnoj ihtiomasi najveći udio imaju bolen (Aspius aspius) (28,9%), deverika (Abramis brama) (18,7%) i štuka (Esox lucius) (11,4%). Istraživanjem je zabilježena prisutnost četiriju novih vrsta za rijeku Ilovu, peša (Cottus gobio), potočne pastrve (Salmo trutta), dunavske bjeloperajne krkuše (Romanogobio vladykovi) i linjaka (Tinca tinca)