Povezanost tehnika videćeg vodiča i samostalnog kretanja osoba oštećena vida - Runjić, Tina (Array, 2009)
U procesu rehabilitacije osoba oštećena vida trening orijentacije i kretanja, uz opismenjavanje na braijičnom pismu, još uvijek zauzima najvažnije mjesto te se često smatra temeljem rehabilitacijskog procesa ovih osoba. Tijekom ovog treninga slijepe i slabovidne osobe usvajaju niz znanja, vještina i sposobnosti, odnosno tehnika koje će im omogućiti sigurno, samostalno i učinkovito kretanje.