Zinc binding by lactic acid bacteria - Mrvčić, Jasna; Prebeg, Tatjana; Barišić, Lidija, inženjerka biokemije; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, Vesna (2009)
U ovom je radu ispitana sposobnost bakterija mliječne kiseline da vežu znatnu količinu iona cinka iz vodene otopine, što je značajka samo nekih vrsta bakterija.
Bibliografija: 36 jed.
Keywords: Lactobacillus -- Cink -- Bakterije mliječne kiseline -- Adsorpcija