Analiza polemika o zgradi "Željpoha" u Zagrebu 1961.-1964. godine - Jurić, Zlatko, inženjer arhitekture (Array, 2009)
Problem interpolacije nove arhitekture u definirane povijesne gradske cjeline star je koliko i sami gradovi, ali se opsežnije počinje teoretski proučavati tek u 20. stoljeću. Interpolacija poslovne zgrade "Željpoha" (1961.-1964.) arhitekta Stanka Fabrisa na Trgu maršala Tita 12 u Zagrebu izazvala je čitav niz kritičkih tekstova i dugotrajnih rasprava, kao o rijetko kojem ostvarenju internacionalne moderne arhitekture u Hrvatskoj. Tijekom 1960-ih godina oblikovna pitanja bila su u žarištu različitih i međusobno suprotstavljenih teorijskih razmišljanja o interpolaciji