Urbanistička obilježja naselja Špansko-Oranice u Zagrebu u percepciji stanovnika - Šmit, Krunoslav (Array, 2009)
Istražuje se odnos stanara prema urbanističkim obilježjima naselja Špansko-Oranice. Rad se temelji na empirijskom istraživanju u kojem su metodom ankete prikupljeni podaci o stajalištima stanovnika. Stanari su ispitivani o urbanističkim obilježjima naselja koja se odnose na izgradnju, prateće i javne sadržaje, pješačke i perivojne površine te promet. Utvrđeno je da su ispitanici zadovoljni planerskim odlukama koje su odredile urbanistièka obilježja njihova naselja