Effect of orifice wear of boom sprayer nozzles on spray characteristic - Duvnjak, Vinko; Pliestić, Stjepan; Filipović, Dubravko; Banaj, Đuro; Andrić, Luka (2009)
Cilj istraživanja bio je utvrditi utjecaj trošenja otvora mlaznica ratarskih prskalica na neke najznačajnije karakteristike mlaza. Ispitivani su i mjereni protoka tekućine (l/min), kut mlaza, te raspodjela tekućine po površini, kao najznačajniji kvalitativni parametri mlaza. Isti imaju presudan utjecaj na preciznost i učinkovitost pri kemijskoj aplikaciji pesticida
Bibliografija: 9 jed.
Keywords: Prskalice -- Ratarstvo -- Mlaznica -- Trošenje