Screening of slow speed marine diesel propulsion shafting design space - Magazinović, Gojko (Array, 2009)
U ovom radu je izvršeno sustavno pretraživanje projektnoga prostora voda vratila tipičnoga dvotaktnog sporohodnog brodskog dizelskog porivnog postrojenja. Prikazani rezultati omogućuju bolji uvid u držanje torzijskih vibracija porivnih postrojenja i potiču projektante da postignu željeno projektno rješenje već u početnoj fazi projekta. Iako se ključni nalazi odnose isključivo na određeni dizelski motor, vjeruje se kako je prikazano držanje dovoljno općenito i zato kvalitativno primjenljivo na znatno šire područje dvotaktnih sporohodnih dizelskih porivnih sustava