Numerical simulation of landing aircraft dynamics - Terze, Zdravko (Array, 2009)
U ovom radu ukratko su opisane numeričke simulacijske procedure za dinamiku slijetanja velikog transportnog zrakoplova. Razvijene numeričke procedure omogućavaju određivanje dinamičkog odziva zrakoplova prilikom slijetanja i to za različite parametre leta i slijetanja. Nelinearni dinamički model zrakoplova pri slijetanju, kao osnova računalnih procedura, dobiven je sintezom modela konstrukcijskih podsustava zrakoplova primjenom mehaničkih i matematičkih algoritama dinamike konstrukcijskih sustava. Temeljem izloženog modela provedene su dinamičke simulacije slijetanja velikog transportnog zrakoplova i to za različite brzine spuštanja s fokusom na određivanje dinamičkog opterećenja glavnog podvozja