Proizvodni pokusi kukuruza Hrvatskog zavoda za poljoprivrednu savjetodavnu službu 2007. i 2008. godine - Hrgović, Siniša (Array, 2009)
S ciljem boljeg upoznavanja osobina hibrida kukuruza namijenjenih za komercijalnu proizvodnju zrna na obiteljskim gospodarstvima, procjenom njihove gospodarske vrijednosti i pogodnosti za uzgoj u pojedinim proizvodnim područjima tijekom 2007. i 2008. godine na lokacijama Sveti Martin na Muri u Međimurskoj županiji, Vaška u Virovitičko-podravskoj županiji i Drenovci u Vukovarsko-srijemskoj županiji postavljeni su proizvodni pokusi s hibridima kukuruza vegetacijskih grupa 300, 400 i 500 gotovo svih sjemenskih tvrtki prisutnih na hrvatskom tržištu. Temeljem postignutih rezultata izračunata je ekonomska vrijednost proizvodnje te dana ocjena pogodnosti za sjetvu po vegetacijskim skupinama za svaku od ispitivanih lokacija