La minificción aplicada a la enseñanza de las literaturas hispánicas - Matić, Gordana (Array, 2007)
Mikrofikcija posjeduje tekstualne osobine koje zahtijevaju kompetentnog čitatelja koji je u stanju razviti kooperativne strategije i reducirati višeznačnost teksta. Njezin otvoren i retorički karakter, narativna situacija koja je često nedorećena, nepredvidiv završetak stimuliraju hiperkodificiranu čitateljsku aktivnost. Sve to je čini izuzetno podesnim materijalom za primjenu na satu književnosti. U članku obrađujemo tri od niza mogućih primjena mikrofikcije u nastavi hispanskih književnosti