Deixis sociale dans les langues romanes - Varga, Dražen, romanist (Array, 2009)
U romanskim je jezicima takozvana društvena deiksa poglavito usmjerena sugovorniku kao referentu. Njezin vid koji nas ovdje zanima izbor je lica kojim u razgovoru govornik označava poštivanje prema svom sugovorniku, odnosno različita rješenja koja na tom području nude suvremeni romanski idiomi