American capitalism abroad : culture and cash in Billy Wilder’s One, Two, Three - Knežević, Borislav, anglist (2009)
Netom prije početka podizanja berlinskog zida, Billy Wilder je započeo u Berlinu snimanje filma naslovljenog One, Two, Three, s Jamesom Cagneyem u ulozi direktora podružnice jedne multinacionalne kompanije. Ovaj esej zamišljen je kao pomna analiza Wilderovog filma s posebnim naglaskom na njegovo prikazivanje američke kulture i transnacionalnog kapitalizma u nastajanju. Esej također uključuje i analizu žanrovskog podteksta u filmu, odnosno parodijskog načina na koji film rabi ono što je Stanley Cavell nazvao komedijom obnove vjenčanja (comedy of remarriage)
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 10 jed.
Keywords: Billy Wilder; One, Two, Three (film); Američka kultura na filmu -- Kapitalizam na filmu