Sintaktička funkcija participa u hrvatskom jeziku 15./16. stoljeća - Štrkalj Despot, Kristina (Array, 2007)
U radu se analizira sintaktička funkcija participa u hrvatskome jeziku 15./16. st. jer su se otprilike u to vrijeme u sintaktičkom ustrojstvu (staro)hrvatskoga jezika događale vrlo krupne jezične promjene, koje su posljedica "departicipijalizacije" participa, tj. preobrazbe naslijeđenih participnih oblika u glagolske priloge