O jeziku Škarićeva prijevoda Svetoga pisma - Vrtič, Ivana (2007)
U radu se analizira drugi cjeloviti objavljeni prijevod Svetoga pisma na hrvatski jezik, Škarićevo Sveto pismo Staroga i Novoga uvita (Beč, 1858. – 1861.); opisuju se njegove jezične osobine, utvrđuje se njegovo mjesto u dugoj hrvatskoj svetopisamskoj prevodilačkoj tradiciji te njegov utjecaj na proces standardizacije hrvatskoga jezika
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 466-468
Summary
Keywords: Škarić, Ivan Matija; Biblia; Prevođenje -- Hrvatski jezik; 19. st