Mjesni govor Kacane - Mandić, David; Pliško, Lina (2009)
U članku su prikazane alijetetne, alteritetne te arealne jezične značajke mjesnoga govora Kacane, koja teritorijalno pripada Gradu Vodnjanu. Prema rezultatima istraživanja, taj idiom pripada jugozapadnome istarskom ili štakavsko- čakavskome dijalektu. Jezične značajke Kacane jednake su jezičnim značajkama susjednih Orbanića i drugih dosad istraženih govora Marčanštine te onih južne podskupine barbanskih mjesnih govora, što navodi na zaključak da se krak govora takvih jezičnih značajki proteže dalje prema zapadu
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 32 jed.
Summary
Keywords: Čakavsko narječje -- Jugozapadni istarski dijalekt -- Mjesni govor Kacane; Vodnjan (okolica)