Grobovi uglednica mlađe faze kulture polja sa žarama u sjevernoj Hrvatskoj : prilog poznavanju ženske nošnje kasnog brončanog doba na prostoru južne Panonije - Ložnjak Dizdar, Daria (2009)
Rad predstavlja osvrt na grobove u kojima su pokopane bogato opremljene pokojnice kao i pokušaj prepoznavanja kriterija, koliko to dopušta stanje istraživanja, prema kojima su najuglednije žene u društvu bile opremljene za drugi svijet u vrijeme mlađe faze kulture polja sa žarama na prostoru sjeverne Hrvatske. Nošnja i običaji naglašavaju rubni položaj proučavanog područja prema balkanskom i donjopodunavskom svijetu kao i obostrane utjecaje koji su naglašeni osobito na početku starijeg željeznog doba
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: str. 172-179
Summary
Keywords: Kultura polja sa žarama -- Grobni nalazi; Sjeverna Hrvatska