Dionizijev novac Sirakuze u Starom Gradu na Hvaru - Dukat, Zdenka (Array, 2009)
Prilikom sistematskih istraživanja na arheološkom lokalitetu Remetin vrt u Starom Gradu na Hvaru otkriveno je {est primjeraka sirakuškog novca iz vremena Dionizija Starijeg. Premda su pronađeni izvorni primjerci sirakuških triasa, znatan broj prekovan je s farskim tipovima novca. Nakon pada sirakuške tiranije 344. godine masivno se prekiva Dionizijev brončani novac u mnogim grčkim gradovima povezanim s njegovim vojno – političkim aktivnostima, što potvrđuju i novi nalazi sirakuškog novca u parskoj koloniji Farosu osnovanoj pod njegovim patronatom