Anisotropic transport properties of complex metallic alloys - Smontara, Ana (Array, 2010)
Prikazana su istraživanja anizotropnih transportnih svojstava (električne otpornosti, ρ, i toplinske vodljivosti, κ) kompleksnih metalnih legura Y-Al-Ni-Co, o-Al13Co4 i Al4(Cr,Fe). Navedene legure pripadaju klasi aproksimanata dekagonalne faze, karakterizirane "stacked-layer" kristalnom strukturom, te su pogodni za ispitivanje utjecaja složenosti kristalne strukture i veličine jedinične ćelije na transportna svojstava