Framework for performance measurement in hospitality industry : case study Slovenia - Ivankovič, Gordana; Janković, Sandra; Peršić, Milena (2010)
Hotelske organizacije u tranzicijskim gospodarstvima moraju stvarati efikasne konkurentne metode preživljavanja jer se nalaze u okruženju u kojem i klijenti i investitori traže sve više od svake organizacije. U potrazi za rješenjima trebali bi koristiti sustav mjerenja učinkovitosti koji je u skladu s izazovima izmijenjenog okruženja. Cilj ovog rada je prezentirati koliko je razvijeno mjerenje učinkovitosti u hotelskim organizacijama u Sloveniji. Rad se zasniva na istraživanju provedenom u Sloveniji u hotelima s više od 100 soba. Prvo uvodimo potrebne informacije za različite razine odlučivanja zajedno s kriterijima za mjerenje efikasnosti a potom se relevantnim statističkim metodama testira osnovna hipoteza
Bibliografske bilješke uz tekst ; bibliografija: 45 jed.
Keywords: Hotelska industrija -- Hotelijerstvo -- Mjerenje učinkovitosti; Slovenija; Prikaz slučaja