Assessment of HPV DNA test value in management women with cytological findings of ASC-US, CIN1 and CIN2 - Pajtler, Marija; Miličić-Juhas, Valerija; Milojković, Miodrag; Topolovec, Zlatko, liječnik; Čuržik, Darko (2010)
Cilj retrospektivne studije je bio odgovoriti na pitanja: može li HPV DNA test u žena s lakšim citološkim abnormalnostima (ASC-US, CIN1 i CIN2) prognozirati ponašanje lezije, može li predvidjeti histološku dijagnozu CIN3 i da li je njegova primjena u dijagnostičkom postupku kod tih žena opravdana
Bibliografija: 43 jed.
Keywords: HPV DNA test -- ASC-US -- CIN -- Citologija -- Cervikalne lezije