Media in collecting information on tourism destinations and sociodemographic characteristics - Bošković, Desimir (Array, 2010)
Odabir medija je element promocije. Svrha mu je stvaranje prvog utiska, odnosno imidža turističke destinacije te je stoga usmjeren na određen profil turista. Mediji i socio-demografske karakteristike turista su među najvažnijim elementima u stvaranju imidža određene turističke destinacije. Osnovni cilj ovog rada je određivanje veze između socio-demografskih karakteristika turista i odabira medija pri dobivanju informacija o turističkoj destinaciji. Podaci o odabiru medija su prikupljeni u sklopu istraživanja interesa turista za konzumiranjem organske hrane koje je provedeno u kolovozu i rujnu 2008. Podaci su obrađeni hi-kvadrat testom