Edukacija kadrova za potrebe turizma i sporta u Hrvatskoj s osvrtom na Međimursku županiju - Breslauer, Nevenka (2010)
Povezanost turizma i sporta postoji od samog početak njihovog razvoja. Povezanost leži u motivima ljudi da se bave sportom, rekreacijom za vrijeme turističkih putovanja. Riječ je zapravo o stalnoj želji čovjeka za igrom, kretanjem, razonodom, promjenom, opuštanjem, kao i važnosti uklanjanja negativnih posljedica modernog načina života (stresa). Najbolji način je promjena svakodnevnog okruženja i kretanje odnosno upražnjavane kineziološke aktivnosti koja nas veseli i opušta. Uvažavajući činjenicu da su turizam i sport najmasovnije društveno ekonomske pojave kao i jedna od najznačajnijih strateških gospodarskih i razvojnih djelatnosti Hrvatske
1. hrvatski znanstveno stručni skup o managementu u turizmu i sportu, Sveti Martin na Muri, 18.-20.3.2010
Bibliografija: 6 jed.
Abstract
Keywords: Turizam -- Sport -- Sportski turizam -- Menadžment u turizmu