Edukacija medicinskih kadrova za potrebe turizma i športa - Bergovec, Mijo (Array, 2010)
Djelatnici u športu trebaju biti upoznati i usvojiti znanja koja se odnose na medicinske specifičnosti bavljenja športom u zdravih ljudi, ali i u bolesnim populacijama. Športski djelatnici trebaju steći znanja o adekvatnoj pripremi za bavljenje športom kao i znanja o najčešćim opasnostima i bolestima koje mogu proizlaziti iz bavljenja športom ili koje športska aktivnost može pogoršati. Uz pravovremeno prepoznavanje najčešćih simptoma i znakova bolesti koje se mogu javljati za vrijeme športskih aktivnosti, športski djelatnici trebaju usvojiti i temeljne preporuke, kako preventivnog, tako i kurativnog djelovanja