Edukacija medicinskih kadrova za potrebe turizma i športa - Bergovec, Mijo; Vražić, Hrvoje; Bergovac, Marko (2010)
Djelatnici u športu trebaju biti upoznati i usvojiti znanja koja se odnose na medicinske specifičnosti bavljenja športom u zdravih ljudi, ali i u bolesnim populacijama. Športski djelatnici trebaju steći znanja o adekvatnoj pripremi za bavljenje športom kao i znanja o najčešćim opasnostima i bolestima koje mogu proizlaziti iz bavljenja športom ili koje športska aktivnost može pogoršati. Uz pravovremeno prepoznavanje najčešćih simptoma i znakova bolesti koje se mogu javljati za vrijeme športskih aktivnosti, športski djelatnici trebaju usvojiti i temeljne preporuke, kako preventivnog, tako i kurativnog djelovanja
1. hrvatski znanstveno stručni skup o managementu u turizmu i sportu, Sveti Martin na Muri, 18.-20.3.2010
Bibliografija: 3 jed.
Summary
Keywords: Medicina u turizmu -- Športska medicina