Prinesci malakologiji Hrvatskoj - Brusina, Spiridion ([S. l.] : [s. n.], 1867)
Popis 174 vrste mekušaca, ne računajući mnoge podvrste i pod pod vrste i podaci gdje se ti mekušci nalaze.
Str. 1-7: Predgovor / [Spiro Brusina].
Izv. oblik imena autora: Spiridion Brusina.
P. o.: Rad Jugoslavenske akademije znanosti i umjetnosti ; knj. 1, 1867.
Bibliografija i bilješke uz tekst.
Keywords: Mekušci -- Jadransko more; Školjkaši -- Jadransko more