Svetište Bogorodičino na Trsatu - Ivančić, Franjo Josip (Svetište, 1895)
1. dio govori o legendi o prijenosu Nazaretske kućice na Trsat, pa u Loreto, o čudotvornoj slici Majke Božje koju papa Urban V. poklanja Trsatu, o gradnji zavjetne crkve i franjevačkog samostana od 1431. do 1453. god., o požaru samostana 1629. god., o svečanom krunisanju slike Majke Božje 1715. god., o tjelesnoj i duhovnoj pomoći koju pruža Gospa Trsatska, o hodočasničkim danima, o žrtvenicima u crkvi, o čudesima koja su se dogodila po Marijinu zagovoru, o raznim drugim događajima, vezanim uz povijest svetišta te o jubileju 600-godišnjice prijenosa Nazaretske kućice na Trsat 1891. 2. dio sadrži molitve, pobožnosti i pjesme Mariji kao i druge pobožnosti.