Clissa - Franco, Giacomo ([Venecija], 1596)
U prvom planu Split i ruševine antičke Salone pred kojima su usidreni brodovi. U pozadini se vidi Klis s okolicom kao poprište velike bitke s Osmanlijama 07. 04. 1596.
Signatura otisnuta l.d. na prikazu nečitko: Franco Feurin; d. gore na prikazu otisnuto: CLISSA; l. gore na prikazu u pravokutniku otisnuto: CLISSA principal fortezza... presa dagli Scocchi ai 7. April // 1596.
Ista grafika otisnuta u knjizi: Rosaccio, Giuseppe. Viaggo da Venetia a Constantinopoli per mare e per tere et insieme di Terra Santa. Venecija, 1606.
Izvornik digitliziran
Keywords: Klis -- Vedute -- 17.st; Bakropisi