Pietro Orseolo II. Accogliea... - Pedro, Francesco del; Novelli, Pietro; Picotti, Giuseppe ([S. l.], 1750)
Prikaz silaska s brda Pietra Orseoloa II, odnosno njegov dolazak u Zadar u 10. st. U prednjem planu Dužda Orseolo u svečanoj vojnoj odjeći pruža lijevu ruku prema ključevima grada koje mu predaje lik u poluležećem stavu na pladnju. Krajnje desno, nekoliko likova s barjacima. U drugom planu, u centru prikaza biskup. U pozadini jarboli i ljudi
Signatura d.l. neposredno ispod prikaza otisnuto: Pietro Novelli inv; d. sredina neposredno ispod prikaza otisnuto: Francesco del Pedro diresse; d.d. ispod prikaza: ed incise ; d.l. uz rub grafike: N.20.; d.d. uz rub grafike otisnuto: Francesco del Pedro, e Giuseppe Picotto D.D.D.
Literatura: Thieme/Becker, sv. 26, str.344
Izvornik digitaliziran
Keywords: Zadar; Bakropisi