Das Ritterschloss in Laxenburg - Phillibrown, Thomas; Gurk, Eduard; Teubner, Benedikt Gotthelf; Hartleben's Verlag (Wien); Black and Armstrong (London) ([S.l.] : Hartleben’s Verlag, 1840)
U prvom planu jezero s labudovima te ljudski likovi u čamcu. U pozadini dvorac na otočiću.
d.l. ispod prizora otisnuto: Gez. v. E. Gurk.; s.d. ispod prikaza otisnuto: Ausgeführt d. Black & Armstrong. // DAS RITTERSCHLOSS IN LAXENBURG // Hartleben's Verlag.; d.d. ispod prizora otisnuto: Gest. v. T. Phillibrown.
Grafika objavljena u: Panorama der Oesterreichischen Monarchie, oder malerisch-romantisches Denkbuch der schönsten und merkwürdigsten Gegenden derselben, der Gletscher, Hochgebirge, Alpenseen..., Budimpešta/Leipzig, 1839/40., vol. 3 (Leipzig, 1840.)
Literatura: Thieme/Becker, sv. 26., str. 552., Literatura: Thieme/Becker, sv. 15., str. 347.
Tekst tiskao: Benedictus Gotthelf Teubner, Leipzig
Izvornik digitaliziran
Pregledano
Keywords: Laxenburg -- Grafike -- 19. st; Nadorezi