Il decalogo del cooperatore - Bufalini, Domenico (s. n., 1910)
O prednosti zadrugarstva: u poboljšanju prehrane, štednji bez muke, postizanju vlasništva, utvrđivanju pravednih cijena, obrazovanju naroda kroz emancipaciju, ublaženju egoizma, zadovoljenju više potrebe nego profita, jednostavnijoj razmjeni i učvšćenju socijalnog mira. Egzaltirani poziv na osnivanje zadruga