Syrmien : Die Ruinen von Ertöedt - Rumy, Károly György (Adolph Friedrich Kunike, 1819)
U prvom planu lijevo, skupina muških i ženskih likova na obali rijeke. U pozadini ruina i zvonik crkve. U daljini planine.