Perovodja obćeni hrvatski to je Sbirka oglednicâ svakovrstnih poslanica, društvenih i trgovačkih, trgovačkih razbroja, pravničkih pisama, uredovnih spisa, za urede državne, obćinske i svećeničke, za stranke i za oblasti, k tomu Kazalo, po slovu i po predmetu i Riečnik neobičnijih naziva - Ljubić, Kažimir (Matica dalmatinska, 1869)
"Perovodja" je namijenjen svim društvenim strukturama za različito službeno dopisivanje (pisma, zamolbe, obrasci, tužbe i sl) u duhu hrvatskoga jezika.