Parenzo nella storia ecclesiastica - Babudri, Francesco ([s. n.], 1910)
O pojavi kršćanstva u Poreču već u 1. st., u vrijeme akvilejskog biskupa Hermagorasa (prema tradicionalnom vjerovanju – op. sastavljača sadržaja).