Zgodno štivo prigodom šezdeset-godišnjice slavnog vladanja c. i kr. apoštolskog veličanstva Frana Josip I., ... - Baćić, Josip (Pazin : Hrv. učiteljsko društvo "Narodna prosvjeta za Istru u Pazinu", 1908)
Opisi vladavine i životni put Frana Josipa I.
Iz sadržaja: Cesar i Dobrila. Dobrila rodoljub srcem, riječju i djelima. "Kako je negda bilo u Istri". Iz narodnog života u Istri. Prilog, Iz narodnog života u Istri, sadrži podatke o novinama "Naša sloga", o životu i radu A. Karabaića, M. i I. Baštiana, D. Vitezića, M. Laginje, V. Spinčića i M. Mandića; sl. biskupa J. Dobrile, M. i I. Baštiana, D. Vitezića.
Keywords: Franz Joseph -- I, -- austrijski car -- Biografije; Austro-Ugarska -- Vladari -- Biografije