L'economia agraria dell'Istria settentrionale - Hugues, Carlo ([S. l.] : Istituto agrario provinciale dell'Istria, 1889)
Odnosi se na područje oko Kopra. Pisac najprije iznosi kratku analizu najvažnijih prirodnih i ekonomskih faktora poljoprivredne proizvodnje dotičnog kraja. Zatim proučava statističke podatke i donosi opis seoske ekonomije. Pritom posebno ispituje odnose između glavnih čimbenika poljoprivredne proizvodnje, obilježja modernog poljoprivrednog razvoja i donosi usporednu statistiku.
Str. [3]-8 : Predgovor / Carlo Hugues.
Sadržaj: 1. Analisi dei fattori naturali ed economici più importanti della produzione agraria. 2. Economia agraria descrittiva e statistica. 3. Mezzi più acconci a procacciare il progresso agrario.
Na om. listu primjerka 818082 2.0 autograf Carla Huguesa.
Bibliografske bilješke uz tekst.
Keywords: Poljoprivreda -- Istra -- Povijest