Kazališno pitanje u Splitu (Promicateljni odbor za ustrojenje stalnog dramatskog kazališta, 1893)
Promicateljni odbor za ustrojenje stalnog dramatskog kazališta u Splitu ističe važnost tetra u životu jednog grada; glazbenoj i dramskoj umjetnosti bi trebalo dati veću važnost od njihove trenutne zastupljenosti u umjetničkim udruženjima koja djeluju u gradu.