Mletački posjedi Dalmacije od XVI.og do XVIII.og vieka : su dvie table br. VI i VII - Pisani, Paul ([s. n.], 1891)
Dalmacija je bila pod vlašću Mletačke republike sve do njezinog raspada 1798. god. Ovo je kratak povijesni pregled Dalmacije od 16 do 18 st.