O uređenju i porabi knjižica za pisanje i crtanje u općim pučkim i građanskim školama u Dalmaciji profesora Antuna Urlića - Urlić, Antun ("Hrvatska knjižarnica" V. Göszl, 1910)
O teškim uvjetima u općim pučkim i građanskim školama u Dalmaciji govori činjenica da su djeca vještine pisanja svladavala pomoću "pločice od škriljevca". Ističe se potreba da se iz upotrebe u školama izbaci kamena pisaljka i uvedu knjižice za pisanje i crtanje. Opisuju se zadaćnice za hrvatski, talijanski, matematiku i ostale knjižice za školsku upotrebu.