Trau - Erhard Schièble, Georges; Scheible, Rieger & Sattler ([Stuttgart : Scheible, Rieger & Sattler, 1843)
U prednjem planu morska obala i dva ljudska lika na desno. Morski zaljev i utvrđeni grad u pozadini, iza visoke planine.
Signature nema; s.d. ispod prizora otisnuto: TRAU.
Grafika objavljena u: Das kleine Universum, Stuttgart, 1840/1843., vol. 4, str. 225..
Artistischer Verlag J. Scheible, izdavač prva tri sveska ''Das kleine Universum'', prilikom izdavanja vol. 4. mijenja ime u Scheible, Rieger & Sattler.
Primjerak u Kartografskoj zbirci ZN-V-XIX-SCB-1843 u boji, Zbirka Novak.
Izvornik digitaliziran.
Keywords: Trogir; Grafike -- 19. st; Nadorezi