Edilizia : articolo pubblicato nel Dalmata 30 gennaio 1904 - Smirić, Ivan ([s. n.], 1904)
O arhitektonskim i urbanističkim principima na kojima bi se trebala temneljiti izgradnja suvremenog Zadra. Pisano s historicističkog stajališta.