Biografia del sommo pontefice Giovanni IV, nato a Zara - Božić, Konstantin ([s. n.], 1855)
O papi Ivanu IV., rođenom u Zadru. Vrijeme njegova pontifikata je od 640. do 642. god. Govori se o borbi protiv heretika monotelita, zatim o opatu Martinu iz reda benediktinaca, kojega papa u vrijeme provale Avara i Hrvata šalje u Istru i Dalmaciju da tamo otkupi zarobljene kršćane te da prenese u Rim ugrožene relikvije sv. Venancija, Anastazija, Mavra, Dujma i dr.