I. r. museo archeologico salonitano - Bulić, Frane ([s. n.], 1894)
Pisac nas vodi kroz Solinski arheološki muzej koji sadrži epigrafsku zbirku, zbirke kiparstva, terakote, staklenih predmeta, metala, dragog kamenja, kostiju, pretpovijesnih predmeta i novčića. Muzej je u to vrijeme bio smješten na tri mjesta.