Antiche lapidi salonitane, inedite - Lanza, Frano ([s. n.], 1850)
Kameni spomenici koji su osnova domovinskog muzeja u Splitu. Natpisi se dijele na pobožne, svećeničke, carske i povijesne, konzularne, magistratske, vojne, one koji se odnose na javne službe i umijeća, na latinske nadgrobne i grčke nadgrobne. Pisac datira spomenike i daje druga objašnjenja.