Antiche lapidi salonitane, inedite - Lanza, Frano ([Zadar] : [s. n.], 1850)
Kameni spomenici koji su osnova domovinskog muzeja u Splitu. Natpisi se dijele na pobožne, svećeničke, carske i povijesne, konzularne, magistratske, vojne, one koji se odnose na javne službe i umijeća, na latinske nadgrobne i grčke nadgrobne. Pisac datira spomenike i daje druga objašnjenja.
Bibliografske bilješke uz tekst.¸
Kazala.
Keywords: Grobni nalazi -- Salona -- Rano kršćanstvo; Grobni nalazi -- Salona -- Antika