Di Zorzi Ventura, pittore zaratino e del suo casato - Benevenia, Lorenzo (s. n., 1907)
O slikaru Zorziju Venturi i njegovoj genealogiji. Prema piščevim istraživanjima slikar je rođen između 1520. i 1530. u Zadru. Djelovao je u Kopru. Ne zna se godina njegove smrti, ali je posljednje poznato djelo, Bogorodica s Djetetom i sv. Rokom i Sebastijanom, datirano god. 1603.