Di Zorzi Ventura, pittore zaratino e del suo casato - Benevenia, Lorenzo ([Zadar : s. n.], 1907)
O slikaru Zorziju Venturi i njegovoj genealogiji. Prema piščevim istraživanjima slikar je rođen između 1520. i 1530. u Zadru. Djelovao je u Kopru. Ne zna se godina njegove smrti, ali je posljednje poznato djelo, Bogorodica s Djetetom i sv. Rokom i Sebastijanom, datirano god. 1603.
Om. nasl.
Puno ime autora: Lorenzo Benevenia.
P. o.: Rivista Dalmatica ; anno 4. , fasc. 1.
Bibliografija uz tekst.
Keywords: Ventura, Zorzi -- Biografije; Slikari -- Hrvatska -- Biografije