Pravilnik Potrošno-obrtne zadruge uknjižene na ograničeno jamčenje u Hvaru ([Potrošno-obrtna zadruga], 1905)
Cilj zadruge je je opskrbljivati svoje članove sa svim predmetima koji su potrebni za kućno i poljsko gospodarstvo u cijeloj Hvarskoj općini.