Pravilnik Potrošno-obrtne zadruge uknjižene na ograničeno jamčenje u Hvaru. - Potrošno-obrtna zadruga (Hvar) ([Hvar] : [Potrošno-obrtna zadruga], 1905)
Cilj zadruge je je opskrbljivati svoje članove sa svim predmetima koji su potrebni za kućno i poljsko gospodarstvo u cijeloj Hvarskoj općini.
Oba teksta tiskana su u međusobno obratnim smjerovima.
Nasl. str. tal. teksta: Statuto dell'Associazione industrijale [!]di consumo registrata con garanzia limitata in Lesina.
Keywords: Potrošno-obrtna zadruga (Hvar) -- Pravilnik