Kalugjerske i kompasne karte : kartografska rasprava - Cvjetković, Božo (Dubrovnik : pisac, 1912)
Pregled povijesti geografskih karata.
Prema bilješci, str. 23., djelo je prvi put tiskano u "Srđu" god. 1907. ; ovo je prer. izd.
Bibliografija: str. 23.-24.
Keywords: Kartografija -- Hrvatska; Pomorske karte -- Povijest