Pravilnik Potrošno obrtne zadruge r. u. s o. j. u Grohotama na Šolti (Potrošno obrtna zadruga, 1916)
Cilj je zadruge opskrbljivati proizvodima svoje članove te ih moralno i materijalno paziti, pohranjivati njihove proizvode, obavljati za njih svako novčano poslovanje i primati novac na štednju.